Kategorier
Skönhet

Ansiktslyft med och utan kniv

Är du nyfiken på ansiktslyft? Känns ett kirurgiskt ingrepp för invasivt? Varsågod, den här texten är till dig. Här får du en kort introduktion till ansiktslyft, både med och utan kniv.

Ett traditionellt ansiktslyft utförs av en plastikkirurg. Operationen utförs under narkos eller med lokalbedövning i kombination med lugnande mediciner. Kort förklarat kan man säga att det går till såhär: först lägger kirurgen ett snitt i ditt hårfäste, ned bakom örat och vidare ner i nacken. Därefter frilägger kirurgen huden i ansiktet och den underliggande muskulaturen, justerar fettvävnaden och sträcker ut huden. Avslutningsvis tar kirurgen bort överflödig hud och syr ihop snitten.

Innan du bestämmer dig för att lägga dig under kniven för att justera något i ditt utseende bör du kanske fråga dig: är det värt det? Kirurgiska ingrepp innebär nämligen alltid en risk. Bara det att läggas i narkos innebär en stor påfrestning för kroppen. Dessutom tar det relativt lång tid att återhämta sig efter ett traditionellt ansiktslyft.

Ungdomligare och fräschare ansikte utan kirurgiska ingrepp

Vill du slippa kirurgi och narkos? Välj ett ansiktslyft utan kniv istället. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte! Metoden kallas Ultra V och kan bland annat användas för att strama upp runt käklinjen, kinderna och halsen. Istället för kniv används små trådar, så kallade PDO-trådar. PDO-trådarna tas upp av huden och ökar kollagenhalten, vilket bidrar till en stramare och mer elastisk hud. Och vet du vad? Den här metoden är så skonsam att du kan vara tillbaka på jobbet redan samma dag.

Kategorier
Skönhet

Att förbättra sitt utseende

Plötsligt en dag kan man se sig själv i spegeln och undra vem det är som tittar tillbaka. Kanske har tiden tagit ut sin rätt eller så kan en tuff tid visa sina spår. Men det finns hjälp att finna.

Till skillnad mot vad man kanske tror så är de flesta som söker upp hjälp med förbättring av sitt utseende helt vanliga människor. Det är inte de kändisar eller mer välbemedlade som ofta kan synas mest. Istället är det personer av båda könen och i alla åldrar som har något som man inte trivs med. Ibland kan det vara något som man tycker är för stort och ibland kan det vara något som man tycker är för litet. Eller något annat fel som drar ner på livskvaliteten.

Enkelt och snabbt

Inom området med förbättring av kropp och ansikte finns det många olika sätt man kan gå tillväga på. Det mest drastiska är operation, vilket också är det som kan förändra mest i ett utseende. Men det finns även en hel del enkla behandlingar och ingrepp som man kan göra snabbt och enkelt.

Skämtsamt kan man säga att vissa förändringar kan ske under en lunch eller kafferast. Det kan ändå vara förändringar som kan göra att man börjar trivas med sitt utseende igen. Eller så kan det vara ett första test för att se om man vill gå vidare med ett större ingrepp. Många mindre behandlingar och ingrepp ger inte ens blåmärken eller svullnader utan endast en förbättring. Mer om fillers här: fillersgöteborg.se

Kategorier
Skönhet

Ekologisk hudvård för en bättre hy

Dagligen så utsätter vi oss för en massa gifter och kemikalier och vi har ofta heller ingen aning om att så är fallet. Vi ser bara saker och ting ur det större perspektivet och ser att exempelvis avgaser från bilar, utsläpp från fabriker och exempelvis – som nu mer än någonsin är aktuellt; cigarettrök – skadar oss. Faktum är att vi även utan dessa avgaser och gifter får i oss för mycket skadliga ämnen. Kort sagt; den mat du äter kan vara behandlad och ha en massa – på sikt – skadliga konservering- och färgmedel i sig, laxen eller köttet du ställer fram på matbordet kan ha transporterats runt halva jorden – med en massa utsläpp som en naturligt följd – innan din familj hugger in på den, på förhand, nyttiga måltiden.

Vidare så kan vi bara se till hur en vanlig rutin under morgonen kan te sig och främst då för en kvinna. Om vi säger att hon dels börjar med att tvätta sitt ansikte med en speciell ansiktstvätt, därefter så smörjer hon in sig med lotion och därefter så sätter hon smink i form av mascara, ögonskugga och läppstift på sig. Hon är, kort sagt, redo för att möta dagen och då detta möte sedan är avklarat så upprepar hon samma procedur men med olika rengöringsmedel och nattkrämer. Felet? Ja, de produkter hon använder har en massa gifter och kemikalier i sig, det är testade på djur och de är på sikt skadliga för henne. De må göra underverk för stunden – men i det långa loppet så kommer hennes hud att ta skada av de val hon gjort.

Det val hon istället borde ha gjort är följande: ekologisk hudvård. Allt det vi nämnde ovan; smink, rengöringsmasker, krämer, lotioner och annat finns tillgängliga inom ekologisk hudvård och väljer man det så får man på köpet också en bättre hy – utan att naturen tar skada. Ingredienser som används inom ekologisk hudvård är nämligen framtagna av naturen; det kan handla om aloe vera, det kan vara arganolja eller exempelvis rosenvatten.

Välj ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård ska på intet sätt förknippas med ett sämre resultat – tvärtom, gör man det valet så kommer effekten att bli betydligt bättre och hudens slitage kommer att bli mindre. På samma sätt som du serverar- och äter en köttbit från ett ekologiskt slakteri så kommer du genom att välja ekologisk hudvård att känna en tydlig skillnad och blir du en av alla de som gör detta val så kommer du att ha svårt att byta tillbaka. Det vågar vi garantera.