Kategorier
Skönhet

Vikingasmycken ger en historisk touch

Vackra vikingasmycken är aldrig fel. Med sitt eleganta uttryck passar smycket lika bra till vardag och fest. Inget tillfälle är för stor eller för litet.

Ett vackert vikingasmycke kan bäras av både kvinnor och män. Vikingarna bar smycken i både hår och skägg, samt på kläder och mantlar. Ett smycke behöver inte vara endast ett halsband, utan kan även vara en iögonfallande brosch, eller något vackert att sätta i håret.

Många vikingasmycken finns bevarade och det är idag mycket populärt att hämta inspiration från historiska fynd när nya smycken designas. De vikingasmycken som idag finns att köpa är givetvis inte flera tusen år gamla, men designen kan vara det. Vikingatiden är känd för att var både funktionell och vacker. Snidade verktygshandtag och utsmyckade fartyg har hittats av arkeologer.

Vikingasmycken för alla

Många smycken från vikingatiden är mycket intrikata och symboliska. Om du någonsin har sett ett vackert vikingasmycke har du säkert lagt märke till hur detaljerat det är. Idag finns både kopior på riktiga smycken som arkeologer har grävt upp, samt smycken som är inspirerade av vikingar och vikingatiden.

Vikingasmycken kan användas till både vardag och fest. Precis som en folkdräkt är ett vikingasmycke aldrig fel. De passar till både kostym och shorts. Du kan bära vikingasmycken oavsett om du är historiskt intresserad eller inte. Det är väl egentligen bara i säkerhetskontrollen som ett vikingasmycke inte är så praktiskt, men i övrigt passar det alla tillfällen. Ett vackert vikingasmycke är även en omtänksam och omtyckt gåva, till någon du tycker om.

Kategorier
Skönhet

Frisör Kungsholmen – var först med det senaste!

Dags att göra en förändring rent utseendemässigt? I så fall är det en bra idé att börja uppifrån och att sikta in sig på hjässan. Med hjälp av en skicklig frisör på Kungsholmen kan du skapa en ny frisyr och därigenom också öka ditt självförtroende, din egen dragningskraft och skapa ett bättre första intryck av dig själv hos andra.

Hur ska man då tänka gällande en ny frisyr och en ny frisör på Kungsholmen? Det är viktigt att man först och främst är införstådd i att det egna håret är avgörande. Du kanske som man vill se ut som Johnny Depp och du som kvinna kanske vill ha samma svall som Beyonce. Naturligt – men svårt.

Vi har alla olika förutsättningar vad gäller vårt hår. Vissa har tjockt hår, vissa har avsevärt mycket tunnare medan en tredje person kan ha stora lockar att förhålla sig till. Utöver detta så kommer även ansiktsformen att fälla avgörande för vad man passar i. Allt detta är frågor som en frisör specialiserat sig på.

Välj rätt frisör på Kungsholmen

Med rätt frisör på Kungsholmen så kan din framtida frisyr fullt ut matchas mot hur ditt hår är, vilken ansiktsform du har samt – i den mån det är möjligt – hur dina egna visioner ser ut. En annan viktig sak är att frisörer ofta ligger i framkant. De ser vad som bubblar och vad som är på väg att bli blasé. Konkret så innebär detta att den frisyr du slutligen får ligger i linje med vad som är modernt – eller än bättre: vad som kommer att bli hett inom en snar framtid.

Men, det handlar också om att välja rätt. Långt ifrån alla frisörer har samma förmågor att se vad som passar och vad som inte alls gör det. Ett tips för dig i detta är att välja en mer modern salong och att du samtidigt också ser över exempelvis referensbilder samt omdömen på nätet. Klart står att om du hittar en frisör som du verkligen trivs med så är det början på en lång resa. Hittar man rätt så bygger man ofta upp en lång relation med sin frisör.

Kategorier
Skönhet

Vakna upp färdigsminkad med permanent makeup i Göteborg

Vågar du räkna på all tiden du lägger på att sminka dig? När man ska gå upp på morgonen, klockan ställs minst en timme tidigare för att hinna med. Välj istället permanent makeup i Göteborg.

Sminktiden är för många väldigt viktig, att gå ut utan att ansiktet är satt är för många inte ett förslag. Men hur mycket tid lägger man egentligen på smink? Och hur stora summor lägger man på det? För som alla vet, smink går åt snabbt, framförallt om man sminkar sig dagligen. Kanske kan man tjäna både tid och pengar om man gör permanent makeup Göteborg istället. Det innebär: inga tidigare morgnar, det räcker att du går upp så du hinner äta. Du behöver inte stå framför spegeln flera timmar varenda dag, för när du vaknar har du redan smink på dig.

Vad innebär permanent makeup?

När man ska göra permanent makeup ska man veta att möjligheterna är oändliga. Man kan göra det mesta och få det att efterlikna smink, eller ja, makeup. Genom att göra små tatueringar på exempelvis ögonbrynen så ser de redan fixade ut. Eller göra en tydligare linje längs läpparna, så det ser ut som de är klara redan. Hur skönt är inte det att vakna och redan vara klar? Kolla upp möjligheterna med permanent smink. Det finns riktiga specialister på det som kan hjälpa dig. De vet hur man plockar fram de fina dragen i ansiktet och får det att se färdigsminkat ut för dagen.

Kategorier
Skönhet

Få hjälp med håret

Det finns många idag som hela tiden försöker dölja allt högre hårfästen eller tunt hår på hjässan. Varför inte ta tag i problemet? Få mera och tjockare hår med hjälp av dagens moderna teknik.

När Hans upptäckte att håret uppe på hjässan började bli riktigt tunt fick han nästan panik. Plötsligt kunde han inte gå någonstans utan att ta på kepsen. Vilket var tokigt då håret inte blivit tunnare över en natt men det spelade ingen roll vad någon sa.

När hans fru Kristin kom hem en fredag kunde han se att något stod på. Hon såg glad och exalterad ut. En kort stund senare skulle han dela hennes entusiasm. Hon hade något att berätta. En kvinna hade kommit in i butiken idag. Kristin hade berömt hennes vackra solbränna. Då berättade kvinnan att hon och hennes man varit på semester. Resan hade de gjort för att Åke, som hennes man hette, skulle göra en så kallad modern hårtransplantation i Turkiet.

Två flugor i en smäll

Hon hörde dörren öppnas och strax steg Hans ut på balkongen med ett stort leende på läpparna. Han hade varit på kliniken tre gånger nu. Första gången gjorde de själva transplantationen. Andra dagen var det kontroll för att se att allt såg bra ut. Idag var tredje dagen och de hade tvättat håret första gången. Nu skulle han sköta det själv. Det skulle ta lite tid innan resultatet visade sig men det gjorde ingenting tyckte han.

Nu skulle de njuta av Turkiet, äta god mat och ta det lugnt tillsammans.

Kategorier
Skönhet

Ett lyft för hela ansiktet

Har du funderat på att göra en riktigt makeover när det gäller ditt ansikte? Är du trött på alla ålderstecken som ger sig tillkänna överallt i ditt ansikte? Är du rädd för operationer?

Har du någon gång önskat att du kunde göra om ditt ansikte utan att behöva skära i det med knivar eller spruta in medel som botox? I så fall finns det en underbar lösning för dig. Visste du att man kan använda trådar för ansiktslyft? Det här sättet att skapa en till synes yngre och mer åtstramad hud har blivit en riktig succé. Här behöver du inte stifta närmare bekantskap med knivar som skär dig i ansiktet för att justera diverse ålderstecken. Nej, här arbetar man med trådar och själva behandlingen tar inte mer än två timmar allt som allt. Som ett litet underverk.

Hur går en behandling till?

Det börjar med att du får en konsultation och så tar man några fina bilder på hur du ser ut innan själva behandlingen börjar. Ditt ansikte rengörs ordentligt och sedan kommer du få en karta riktat där trådarna ska sitta. Varje liten tråd sätts in med en spruta. Den slängs direkt efteråt så du behöver inte vara orolig för att sprutorna används flera gånger. När allt är klart får du sedan fina och noggranna instruktioner på hur du ska sköta om och vårda huden den närmaste tiden efter behandlingen. Lite försiktig måste du vara så inte ditt ansikte utsätts för stark värme, hårda tryck eller slag.

Kategorier
Skönhet

Bär den med stolthet

Det finns många olika förändringar man kan göra med sig själv. Älskar man konst och vill ha den på sig? Då kan det vara en god idé att tatuera sig. Låt fantasin flöda och skapa det du vill.

Den perfekta resan är bokad med sina bästa vänner. I två hela veckor ska man vara iväg, leva livet och bara njuta. Tillsammans spenderar ni dagarna med shopping, sol och bad. Det klassiska reselivet. Vilken oförglömlig resa. Så fort ni kommer hem till Sverige igen känns det nästan som om resan inte hänt. Det är galet hur fort man återgår till sin grå vardag och den två veckor långa resan känns ack så avlägsen. Som bästa vänner bestämmer ni er för att göra en gemensam tatuering. En tatuering som symboliserar er resa och fina vänskap. Det perfekta avslutet på en fantastisk resa.

Gå till rätt tatuerare

Man vill inte ha en misslyckad tatuering. En tatuering sitter kvar hela livet. För att ta bort en tatuering behöver man använda laser. Då kan man i bästa fall få bort den, men ofta bleknar den bara. Därför behöver man gå till någon som vet hur man gör, så att man inte ångrar sig. Det är inte enkelt att tatuera, det kräver precision. Skuggningarna måste vara perfekta. Nålen ska inte gå för djupt, det kan lämna skorpor. En del tatuerare är mer inriktade på porträtt, andra på symboler. Så det är även viktigt att man kollar upp att tatueraren är bra på just det motiv du vill göra.

Kategorier
Skönhet

Hemtjänst som lyfter livskvaliteten

Att få bo kvar i hemmet, oavsett om man klarar sig själv eller inte, är för många en självklarhet. Kan man få hjälp med det man inte klarar, minskar oron för framtiden och man kan njuta av livet.

Efter en olycka fick Rosita svårt att gå och blev rullstolsburen. Det innebar att vissa dagliga rutiner blev svåra att klara av. En sak var hon dock säker på. Hon ville vara hemma i sitt eget hus. Lyckligtvis bodde barnen i närheten och hjälpte gärna till med att ta hand om trädgården. Tiden fanns dock inte för att ta hand om det som krävdes inomhus. Dessutom tyckte Rosita att det skulle kännas konstigt att bli duschad av någon av barnen.

En bra lösning

Rositas dotter googlade på närområdet och fann ett vårdföretag som verkade passa perfekt. En av de stora fördelarna var att de hade spansktalande personal. Rosita kunde svenska, men dottern visste att mamman skulle bli både glad och mer bekväm om personen talade hennes modersmål.

En anställd kom på besök och de tre satte sig ner tillsammans. En plan skapades efter Rositas önskemål. Personalen skulle hjälpa henne med dusch, städ och inköp. Tvätt och annat smått och gott klarade hon själv efter lite justeringar i hemmet. Dessutom skulle hon få hjälp med matlagning.

Familjen oroade sig ofta över att Rosita inte åt ordentligt. Den oron kunde de släppa nu. Den spansktalande personalen kunde laga spansk mat, vilket Rosita kommenterade med orden “kan ni komma redan i morgon?” Läs mer om hemtjänst på denna hemsida: https://www.adelaomsorg.se/

Kategorier
Skönhet

Slipp sminka dig varje dag

Tycker du att det är ett besvär att varje dag sminka dig och sedan sminka av dig? Hur skönt hade det inte varit att vakna varje dag och bara kliva ur sängen och känna dig snygg och fräsch?

Är du en av alla dem som tycker att det är jobbigt och tidskrävande att sminka sig varje dag? Och att varje kväll stå trött framför spegeln för att ta av allt igen. Med samma procedur varje dag och varje vecka. Då kan det vara en god idé att söka upp en klinik för permanent makeup i Göteborg. Där kan du själv bestämma vad du vill ha gjort och hur du vill ha det utfört. Men det du kan lita på efteråt är att du kommer att slippa fortsätta sminka dig varje dag.

Synligt eller bara förhöjande

När du väljer att göra en permanent makeup så kan du själv välja hur tydligt det ska synas. Antingen kan du göra något som förhöjer dina egna färger och bara får dig att se mindre blek och osminkad ut. Eller så gör du en slags makeup som får dig att se sminkad ut hela tiden. Du kan vakna med rosenröda läppar eller en eyeliner som får dina ögon att se piggare och mer markerade ut. Kanske vill du också få lite mer definierade ögonbryn så att du slipper försöka skulptera dem varje trött morgon. Med en riktigt duktig klinik kan du få precis det resultat som du önskar dig av åtgärden.

Kategorier
Skönhet

Ansiktslyft med och utan kniv

Är du nyfiken på ansiktslyft? Känns ett kirurgiskt ingrepp för invasivt? Varsågod, den här texten är till dig. Här får du en kort introduktion till ansiktslyft, både med och utan kniv.

Ett traditionellt ansiktslyft utförs av en plastikkirurg. Operationen utförs under narkos eller med lokalbedövning i kombination med lugnande mediciner. Kort förklarat kan man säga att det går till såhär: först lägger kirurgen ett snitt i ditt hårfäste, ned bakom örat och vidare ner i nacken. Därefter frilägger kirurgen huden i ansiktet och den underliggande muskulaturen, justerar fettvävnaden och sträcker ut huden. Avslutningsvis tar kirurgen bort överflödig hud och syr ihop snitten.

Innan du bestämmer dig för att lägga dig under kniven för att justera något i ditt utseende bör du kanske fråga dig: är det värt det? Kirurgiska ingrepp innebär nämligen alltid en risk. Bara det att läggas i narkos innebär en stor påfrestning för kroppen. Dessutom tar det relativt lång tid att återhämta sig efter ett traditionellt ansiktslyft.

Ungdomligare och fräschare ansikte utan kirurgiska ingrepp

Vill du slippa kirurgi och narkos? Välj ett ansiktslyft utan kniv istället. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte! Metoden kallas Ultra V och kan bland annat användas för att strama upp runt käklinjen, kinderna och halsen. Istället för kniv används små trådar, så kallade PDO-trådar. PDO-trådarna tas upp av huden och ökar kollagenhalten, vilket bidrar till en stramare och mer elastisk hud. Och vet du vad? Den här metoden är så skonsam att du kan vara tillbaka på jobbet redan samma dag.

Kategorier
Skönhet

Att förbättra sitt utseende

Plötsligt en dag kan man se sig själv i spegeln och undra vem det är som tittar tillbaka. Kanske har tiden tagit ut sin rätt eller så kan en tuff tid visa sina spår. Men det finns hjälp att finna.

Till skillnad mot vad man kanske tror så är de flesta som söker upp hjälp med förbättring av sitt utseende helt vanliga människor. Det är inte de kändisar eller mer välbemedlade som ofta kan synas mest. Istället är det personer av båda könen och i alla åldrar som har något som man inte trivs med. Ibland kan det vara något som man tycker är för stort och ibland kan det vara något som man tycker är för litet. Eller något annat fel som drar ner på livskvaliteten.

Enkelt och snabbt

Inom området med förbättring av kropp och ansikte finns det många olika sätt man kan gå tillväga på. Det mest drastiska är operation, vilket också är det som kan förändra mest i ett utseende. Men det finns även en hel del enkla behandlingar och ingrepp som man kan göra snabbt och enkelt.

Skämtsamt kan man säga att vissa förändringar kan ske under en lunch eller kafferast. Det kan ändå vara förändringar som kan göra att man börjar trivas med sitt utseende igen. Eller så kan det vara ett första test för att se om man vill gå vidare med ett större ingrepp. Många mindre behandlingar och ingrepp ger inte ens blåmärken eller svullnader utan endast en förbättring. Mer om fillers här: fillersgöteborg.se