Kategorier
Hälsotips

Fördelar med att anlita en städfirma

Det finns många fördelar med att välja att anlita en städfirma till det egna hemmet. Tiden man sparar in på att slippa städa kan läggas på andra saker. 

Den som tagit kontakt med exempelvis Rozen Clean, och valt att betala för hemstädning, har köpt sig fri från en stor syssla i hemmet. Bor man stort kan städning uppta många timmar i veckan och vara något man känner att man sällan är ikapp med. En städfirma kan radera detta bekymmer och få hemmet att bli välorganiserat. 

När problemet med städning inte längre existerar kan man istället ägna sig åt annat. En del väljer att ta fatt i en gammal hobby. Målning, ridning eller något annat som man saknat i livet. Tack vare valet att anlita städhjälp kan man få tid över att ägna sig åt sitt intresse. 

En städfirma för familjefriden

Vissa par är oeniga kring vem som ska städa mest i hemmet. Den som arbetar mest kan känna att hen inte har tid att städa och den som är hemma mest kan uppleva att den städar mest hela tiden. Städning är allt som oftast en källa till konflikter, men även dessa kan lösas genom att anlita en bra städfirma. 

Hjälp av företag likt Rozen Clean kan även ge mer tid åt familjen att hitta på saker ihop. Timmar som annars hade gått till veckostädning kan istället läggas på en rolig utflykt med hela familjen. En härlig konsekvens av att köpa in hushållsnära tjänster och ett smart sätt att bygga starka familjeband. 

Kategorier
Hälsotips

Kiropraktor på Kungsholmen behandlar besvär i kroppen

Det är så lätt att glömma bort att ta hand om sig själv. Låt inte värken gå för långt, boka in ett besök hos din kiropraktor på Kungsholmen för hjälp.

Under dagens alla måsten och stressen som många upplever, så kan det vara svårt att hinna ta hand om sig själv. Man känner att ryggen smärtar lite, men istället för att göra något åt det, så fortsätter man gå. Dagarna fortsätter och smärtan blir allt mer och mer intensiv, nu finns det bara en sak att göra.

Vår kropp är ganska otrolig, den klarar av väldigt mycket och ställer nästan alltid upp. Men för att hålla den i bra skick och för att den ska orka med så behöver vi ta hand om den. Så istället för att vänta när ryggen börjar göra ont, ta direkt kontakt med en kiropraktor som löser dina besvär.

Gå till kiropraktorn regelbundet

Det bästa hade såklart varit att gå till kiropraktor redan innan smärtan började. För man kan gå till dem även i förebyggande syfte. Men även om man har fått smärta, så är det inte försent att behandla. Boka din tid så snart du kan hos en kiropraktor på Kungsholmen som kan ta hand om dig.

Du kanske inte blir fri från smärtan efter ett enda besök, men du kommer att känna en skillnad. Ibland krävs det några besök för att bli helt smärtfri. För att undvika att smärta uppstår, eller bli av med den du redan har, så vet du vart du ska vända dig.

Kategorier
Hälsotips

Små marginaler mellan liv och död

Det ska alltid finnas en hjärtstartare nära till hands. När någon kollapsar eller drabbas av ett hjärtstillestånd kan det vara skillnaden på om personen överlever eller inte klarar sig.

Det blev oerhört dramatiskt när Danmark premiärspelade EM 2020 hemma mot Finland på Parken i Köpenhamn. Storstjärnan, 29-årige Christian Eriksen, föll strax före halvtid ihop. Mittfältaren kollapsade och föll till synes livlös till marken. Lagkamrater och domare förstod snabbt allvaret och tillkallade sjukvårdspersonal som började utföra hjärt- och lungräddning på Eriksen. De behövde även ta hjälp av en hjärtstartare, och efter en stöt med defibrillatorn började Eriksens hjärta slå igen efter att ha drabbats av hjärtstillestånd. Troligtvis räddade sjukvårdarna livet på den danska spelaren där på innerplan med hjälp av just hjärtstartaren. Hade det inte funnits en sådan på plats hade det kunnat gå riktigt, riktigt illa.

Vem som helst kan kollapsa

Eriksens kollaps påminde omvärlden om att vem som helst kan drabbas av hjärtstillestånd när som helst. Inte ens en till synes fullt frisk elitidrottsman på högsta nivå, 29 år gammal, är alltså immun mot hjärtstillestånd. Som tur var fanns det både sjukvårdspersonal och en hjärtstartare på arenan. Naturligtvis är inte fotbollsplaner den enda plats där liknande situationer kan uppstå. Det kan hända var som helst. Därför är det oerhört viktigt att det finns hjärtstartare på plats både i privata som offentliga miljöer, och att de som rör sig i området vet var den finns och hur den ska användas. Till syvende sist hänger någons liv på det.