Om oss

Hälsa och skönhet hör ihop

Om man känner sig snygg, vacker och attraktiv så mår man ofta bättre. Om man mår bra inombords så ser man ofta snyggare, vackrare och mer attraktiv ut. En person som mår bra inombords strålar och lyser på ett annat sätt än vad en person som mår sämre gör – även om den personen egentligen har alla attribut som definierar det vi förknippar med just skönhet.

Hur kan du göra för att må bättre? Utöver den professionella hjälp som finns till hands – och som definitivt rekommenderas – i form av exempelvis terapi så finns det även andra vägar till ett ökat välmående. Att träna är ett exempel på detta. Att äta rätt mat är ett annat och ett tredje är att lära sig att prioritera. Träning och motion har för många blivit mer av ett ok än någonting lustfyllt.

Motion – hitta balans i vardagen

Idag så arbetar vi mer stillasittande och det gör att vi också måste föra in vardagsmotionen och rörelsen mer externt än förr. Vi får inte den rörelse vi behöver via jobbet längre – därför måste vi exempelvis gå på gym, jogga, simma eller göra någonting annat fysiskt.

För många blir detta någonting tråkigt som gör att man avstår. Genom det så tappar man dels de fysiska fördelarna som kommer av träning – bättre kondition, mer styrka, starkare muskler och så vidare – men även de rent mentala.

Träning och fysisk ansträngning frigör endorfiner och dessa gör oss piggare, gladare och mer lyckliga. Att komma igång med träning är viktigt! Vi ska ge tips om träningsformer och visa dig olika tips kring hur du kommer igång och hittar en balans i din vardag.

Mat och kost – så äter du rätt

Kosten hör ihop med träning på många sätt. Äter man rätt mat så mår man också bättre – och kan, med hjälp av träning, exempelvis nå den målvikt man vill ha. Vi äter sämre mat nu än förr.

För många är mat synonymt med någonting som man snabbt stoppar i munnen innan man går vidare till någonting annat, viktigare. Det är farligt sett till att den snabbmat som det då ofta handlar om innehåller en massa ingredienser som inte alls är bra för våra kroppar – eller för våra tänder.

Den från grunden tillagade måltiden är bortglömd – det vill vi ändra på här. Genom enkla recept på måltider som går snabbt att tillaga vill vi visa att det går att äta nyttigt – även om man saknar tid.

Skönhet – tips och tankar

Skönhet är ett annat område vi brinner för. Vi kommer att ge tips och tankar om allt från smink vidare till olika skönhetsingrepp som erbjuds. Vi kommer att skriva för både män och kvinnor och ge inspiration oavsett vilken ålder du som läsare befinner dig i. Kort sagt: vi ska skapa en sida som handlar om hälsa och om skönhet där en röd tråd alltid kommer att finnas mellan dessa båda ämnen. De hör, som sagt, ihop.