Kategorier
Skönhet

Ansiktslyft med och utan kniv

Är du nyfiken på ansiktslyft? Känns ett kirurgiskt ingrepp för invasivt? Varsågod, den här texten är till dig. Här får du en kort introduktion till ansiktslyft, både med och utan kniv.

Ett traditionellt ansiktslyft utförs av en plastikkirurg. Operationen utförs under narkos eller med lokalbedövning i kombination med lugnande mediciner. Kort förklarat kan man säga att det går till såhär: först lägger kirurgen ett snitt i ditt hårfäste, ned bakom örat och vidare ner i nacken. Därefter frilägger kirurgen huden i ansiktet och den underliggande muskulaturen, justerar fettvävnaden och sträcker ut huden. Avslutningsvis tar kirurgen bort överflödig hud och syr ihop snitten.

Innan du bestämmer dig för att lägga dig under kniven för att justera något i ditt utseende bör du kanske fråga dig: är det värt det? Kirurgiska ingrepp innebär nämligen alltid en risk. Bara det att läggas i narkos innebär en stor påfrestning för kroppen. Dessutom tar det relativt lång tid att återhämta sig efter ett traditionellt ansiktslyft.

Ungdomligare och fräschare ansikte utan kirurgiska ingrepp

Vill du slippa kirurgi och narkos? Välj ett ansiktslyft utan kniv istället. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte! Metoden kallas Ultra V och kan bland annat användas för att strama upp runt käklinjen, kinderna och halsen. Istället för kniv används små trådar, så kallade PDO-trådar. PDO-trådarna tas upp av huden och ökar kollagenhalten, vilket bidrar till en stramare och mer elastisk hud. Och vet du vad? Den här metoden är så skonsam att du kan vara tillbaka på jobbet redan samma dag.