Kategorier
Skönhet

Hemtjänst som lyfter livskvaliteten

Att få bo kvar i hemmet, oavsett om man klarar sig själv eller inte, är för många en självklarhet. Kan man få hjälp med det man inte klarar, minskar oron för framtiden och man kan njuta av livet.

Efter en olycka fick Rosita svårt att gå och blev rullstolsburen. Det innebar att vissa dagliga rutiner blev svåra att klara av. En sak var hon dock säker på. Hon ville vara hemma i sitt eget hus. Lyckligtvis bodde barnen i närheten och hjälpte gärna till med att ta hand om trädgården. Tiden fanns dock inte för att ta hand om det som krävdes inomhus. Dessutom tyckte Rosita att det skulle kännas konstigt att bli duschad av någon av barnen.

En bra lösning

Rositas dotter googlade på närområdet och fann ett vårdföretag som verkade passa perfekt. En av de stora fördelarna var att de hade spansktalande personal. Rosita kunde svenska, men dottern visste att mamman skulle bli både glad och mer bekväm om personen talade hennes modersmål.

En anställd kom på besök och de tre satte sig ner tillsammans. En plan skapades efter Rositas önskemål. Personalen skulle hjälpa henne med dusch, städ och inköp. Tvätt och annat smått och gott klarade hon själv efter lite justeringar i hemmet. Dessutom skulle hon få hjälp med matlagning.

Familjen oroade sig ofta över att Rosita inte åt ordentligt. Den oron kunde de släppa nu. Den spansktalande personalen kunde laga spansk mat, vilket Rosita kommenterade med orden “kan ni komma redan i morgon?” Läs mer om hemtjänst på denna hemsida: https://www.adelaomsorg.se/