Kategorier
Skönhet

Ekologisk hudvård för en bättre hy

Dagligen så utsätter vi oss för en massa gifter och kemikalier och vi har ofta heller ingen aning om att så är fallet. Vi ser bara saker och ting ur det större perspektivet och ser att exempelvis avgaser från bilar, utsläpp från fabriker och exempelvis – som nu mer än någonsin är aktuellt; cigarettrök – skadar oss. Faktum är att vi även utan dessa avgaser och gifter får i oss för mycket skadliga ämnen. Kort sagt; den mat du äter kan vara behandlad och ha en massa – på sikt – skadliga konservering- och färgmedel i sig, laxen eller köttet du ställer fram på matbordet kan ha transporterats runt halva jorden – med en massa utsläpp som en naturligt följd – innan din familj hugger in på den, på förhand, nyttiga måltiden.

Vidare så kan vi bara se till hur en vanlig rutin under morgonen kan te sig och främst då för en kvinna. Om vi säger att hon dels börjar med att tvätta sitt ansikte med en speciell ansiktstvätt, därefter så smörjer hon in sig med lotion och därefter så sätter hon smink i form av mascara, ögonskugga och läppstift på sig. Hon är, kort sagt, redo för att möta dagen och då detta möte sedan är avklarat så upprepar hon samma procedur men med olika rengöringsmedel och nattkrämer. Felet? Ja, de produkter hon använder har en massa gifter och kemikalier i sig, det är testade på djur och de är på sikt skadliga för henne. De må göra underverk för stunden – men i det långa loppet så kommer hennes hud att ta skada av de val hon gjort.

Det val hon istället borde ha gjort är följande: ekologisk hudvård. Allt det vi nämnde ovan; smink, rengöringsmasker, krämer, lotioner och annat finns tillgängliga inom ekologisk hudvård och väljer man det så får man på köpet också en bättre hy – utan att naturen tar skada. Ingredienser som används inom ekologisk hudvård är nämligen framtagna av naturen; det kan handla om aloe vera, det kan vara arganolja eller exempelvis rosenvatten.

Välj ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård ska på intet sätt förknippas med ett sämre resultat – tvärtom, gör man det valet så kommer effekten att bli betydligt bättre och hudens slitage kommer att bli mindre. På samma sätt som du serverar- och äter en köttbit från ett ekologiskt slakteri så kommer du genom att välja ekologisk hudvård att känna en tydlig skillnad och blir du en av alla de som gör detta val så kommer du att ha svårt att byta tillbaka. Det vågar vi garantera.