Kategorier
HLR

Träna på HLR med en utbildning i Stockholm

Du kan lära dig att utföra HLR tack vare en utbildning i Stockholm. Det går aldrig att veta om du vid något tillfälle kan behöva rädda livet på en människa.

Det finns kunskap som bokstavligen räddar liv. Hjärt- och lungräddning, ofta förkortat HLR, är ett sådant exempel. Den som utbildats i att kunna utföra HLR kan vara skillnaden mellan liv och död för en annan människa. Med andra ord – på kort tid skulle du kunna bli en riktig hjälte.

Att utbilda sig inom HLR är inte särskilt resurskrävande. Det är inte en kurs som tar månader eller veckor – eller ens en dag. Du skulle kunna lära dig att rädda livet på en annan människa under en förmiddag. Så länge du har en instruktör som kan visa dig hur man gör – och material att träna på.

Utbildning i HLR är livsviktigt

Att gå en kurs i HLR kan på vissa sätt jämföras med vaccinering. Det är inte nödvändigtvis för sin egen skull som man utbildar sig, utan det görs i solidaritet med sina medmänniskor. Om någon skulle falla till marken på stan i Stockholm på grund av ett hjärtstopp – då ska du kunna hjälpa till.

Detsamma gäller om det är du som skulle råka pendla mellan liv och död. Då vill du att någon ska kunna hjälpa dig. Det är därför många arbetsplatser organiserar utbildning i HLR i Stockholm och andra städer. Så att man ska veta vad man ska göra om en kollega hamnar i akut behov av livräddande insatser.